torstai 22. kesäkuuta 2017

Kemikammarissa tapahtui 22. 6 2017

Tänään minulla oli suuri ilo päästä kertomaan jälleen ihmiselle hyvän hengityksen merkityksestä hyvinvointiin. Paikalla oli vireitä eläkeläisiä ja mukaan tuli tunnin kuluessa lisää väkeä, joten loppuajasta tupa oli melkein täynnä. Great!

Kävimme läpi hyvän hengityksen viisi piirrettä. Opettelimme käyttämään nenää, vatsaa, keuhkon ala-osia hengityksessä ja kokeilimme saada hengitystä säännöllisen rytmikkääksi ja hiljaiseksi. Vahvistimme näitä taitoja muutamalla harjoituksella. Osallistujat kuuntelivat tarkasti ja yksikään ei mitätöinyt viestiäni hyvän hengittämisen puolesta.Useat henkilöt avautuivat kertomaan omaa tarinaansa omasta hengityksestään ja vaikeuksista sen suhteen. Todella urheaa ja epäitsekästä mielestäni. Surullista oli kuulla, ettei nykyinen lääketiede ole puuttunut heidän tapaansa hengittää, vaan lääkärit antavat mielellään lääkkeitä oireiden mukaan. Tietenkin lääkitys on ihan paikallaan, jos muuta vaihtoehtoa ei ole, mutta mielestäni silloin ei katsota oireiden todellista aiheuttajaa, vaan lievitetään vain oireita. Liiallinen lääkemääräkään kun ei ole mitenkään hyväksi ihmiskeholle.

Tästä aiheesta riittää puhuttavaa. Aihe on mukana melkein kaikkissa arkipäivän elämän tapahtumissa. Taitoa huomioida ja saada hengitystapa optimaalikseksi on harjoiteltava ennenkuin se automatisoituu. Opittujen hengitystä heikentävien tapojen muuttaminen ei käy käden käänteessä. Heikentyneiden tapojen oppiminen sen sijaan onnistuu valitettavasti hyvinkin nopeasti, esim. yhden flunssan aikana.

Kovasti henkilöt olivat mielissään kuulemastaan ja minulle jäi hyvä mieli. Kaiken tämän mahdollisti Länsi-Pohjan hengitysyhdistys ry. , joten olen kiitollinen yhdistykselle tästä mahdollisuudesta. Lisääkin voin tulla kertomaan. Tämä aihe innostaa ja koskettaa aina.


Juhannusterveisin

Terkuin 
Tuija ©©

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti