sunnuntai 31. tammikuuta 2016

RUOTSI ON MEITÄ KAUKANA EDELLÄ

MediYoga on kuuma peruna Ruotsissa. Ei vain pelkästään siksi, että jooga on yleensäkin nostanut päätään koko maailmassa vaan siksi, että MediYogalla on saavutettu hyviä tuloksia monen eri sairauden kohdalla lääketieteellisissä tutkimuksissa. Tutkimukset ova kohdistuneet  mm. syöpään, diabetekseen, selkäsairauksiin, Alzheimeriin, burnoutiin, masennukseen ja yleensäkin stressiin ja unettomuuteen.

Nykyaikainen terveydenhuolto maksaa maltaita. Kuntoutus maksaa myös. Taloudellisessa mielessä se on hyvin tehotonta ja kallista tällä hetkellä. Enkä yhtään ihmettele, miksi näin on. Omat kokemukseni kuntoutuksesta täällä kotimaassa lisättynä muiden kertomat eivät ole mairittelevia. Mitäs sanotte esimerkiksi siitä, että fysioterapeutti jututtaa potilasta puolitoista tuntia näyttämättä yhtä ainukaistakaan liikettä saatikka ohjaamatta potilasta johonkin liikkeeseen. Saattaa lopussa ennen kotiin lähtöä lyödä pinkan ohjeita potilaan käteen ja sillä pitäisi homma hoitua. Edes sydäntautipotilaasta ei huolehdita infarktin jälkeen ja kerrota, miten pitäisi aloittaa liikkuminen. Potilaan pitäisi aina itse muistaa kysyä kuntoutuksesta. Se ei kuulu vakio-ohjeistukseen.  Lääkkeiden käytöstä kyllä ohjeistetaan. Mutta niistähän lääkäri saa ylimääräisen provision lääketehtailta.

Suomessa ollaan hirveän nihkeitä ajattelemaan vaihtoehtoisten hoitojen antamaa tukea länsimaiselle lääketieteelle. Uskotaan nykyaikaiseen lääketieteeseen kuin uskontoon. Ruotsissa on jo havahduttu tähän ja alettu hiljaa kokeilemaan muutakin kuin perinteistä kuntoutusta. Osa terveyskeskuksista hyväksyy jopa jo vyöhyketerapian osaksi kuntoutusta. Samoin mainitsemani MediYoga on hyväksytty jo 130:ssa terveyskeskuksessa yhdeksi hoitomuodoksi. Lääketieteellisissä tutkimuksissa on todettu sen vastaavan fysiterapia -hoitoa. Etuna siinä on, että  MediYoga-hoitoa voidaan antaa useammalle yhtäaikaa. Samaan tuntihintaan voidaan siis hoitaa paljon enemmän. Paperinippujen sijasta annetaan konkreettisia hengitys-, venyttely- ja meditaatio- ohjeita. Ja tätä joogaa voidaan tehdä istualtaan, seisaaltaa tai jopa makuultaan potilaan oman liikkumiskyvyn mukaan. Kuntoutus voidaan aloittaa jo heti sairaalavuoteessa ja jatkaa eteenpäin potilaan voimien eheytyessä. Ja mitkä säästöt saadaan!

Terveyden edistämisen mielessä Ruotsissa on lähdetty tarjoaamaan MediYogaa nyt jo myös yrityksille ja kouluille. Tosiasiahan on se, että monet sairaudet lähtevät kehittymään ihmisen omasta mielestä ja mielenliikkeissä tapahtuvista tukoksista. Aikaisin aukaisemalla nämä mielen ja ajattelun tukokset karsitaan mahdollisia tulevia sairastapauksia. Joten nyt pitäisi saada Suomen terveydenhuollon päättäjät miettimään vaihtoehtoisia ennaltaehkäiseviä hoitoja kalliiden lääke- ja perinteisten kuntoutushoitojen tilalle. Meillä ei ole yksinkertaisesti varaa pitää ennallaan tehotonta kuntoutusta. Tilanne tarvitsee päivittämistä ja esi-isiemme viisaudella hankkimein taitojen kunnioittamista ja hallintaan ottamista.

Lisää MediYogan tämän hetkisestä  tilanteesta ja sen hyödyntämisestä terveydenhoidossa ja terveyden edistämisessä osoitteessa http://www.yogafordig.nu/content/mediyoga-p%C3%A5-130-v%C3%A5rdinr%C3%A4ttningar-%E2%80%93-nu-satsar-grundaren-p%C3%A5-f%C3%B6retage
n

Lisää myös tutkimuksista, joissa MediYoga on ollut mukana osoitteessa  http://sv.mediyoga.com/forskning/svensk-forskning/


Lue ihmeessä!

TerkuinTuija©

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti